Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@12:48:52 GMT

آخرین وضعیت حرم امام علی (ع) + عکس

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۹۴۱۱

آخرین وضعیت حرم امام علی (ع) + عکس

ستاد بازسازی عتبات عالیات همزمان با روزهای شهادت حضرت فاطمه (س) موفق شد چند «ریزپروژه» از طرح بزرگ توسعه حرم امام علی (ع) در شهر نجفِ عراق را با وجود کرونا به پایان برساند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، طرح بزرگ توسعه حرم امام علی (ع) به نام صحن و شبستانِ حضرت زهرا (س) هم‌اکنون با همت ۳۵۰ کارگر، استادکار و مهندس ایرانی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال تکمیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایان طرح نورپردازی و روشنایی محوطه بیرونی، نصب شیشه‌های ضدگلوله و جان‌پناه، نصب هندریل‌ها و شیشه‌های داخلی طبقه همکف و پایان فعالیت‌های معماری مربوط به سردر شمالی طرح که یکی از ورودی‌های اصلی صحن و شبستان حضرت زهرا (س) محسوب می‌شود، بخشی از اقدامات صورت‌گرفته از زمان بازگشایی کارگاه این طرح در دوران کرونا است.

در این دوران کار ساخت چهار حوض از مجموع ۱۰ حوض و آب‌نمای پیش‌بینی‌شده در این طرح بزرگ به پایان رسیده که زیبایی خاصی به آن بخشیده است.

هم‌اکنون عوامل اجرایی ستاد بازسازی عتبات عالیات مشغول انجام خرده‌کاری‌های مربوط به سنگ‌کاری، کاشی‌کاری‌ها، گچ‌بری‌ها، آئینه‌کاری‌ها، درودگری‌ها، نصب درها و پنجره‌ها، نماکاری و نیز لوسترها هستند.

بنا به گزارش ستاد بازسازی عتبات عالیات، این طرح بزرگ که به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، بنیان‌گذار این ستاد جلوه معماریِ «اتصال نام امیرمومنان (ع) به فاطمه زهرا(س)» بوده و ماندگارترین اثر عمرانی، فرهنگی و مذهبی جمهوری اسلامی ایران در عتبات مقدس است، هم‌اکنون بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

چند شاخص عمرانی و مذهبی سبب شده تا طرح توسعه حرم امام علی (ع) به عنوان پروژه‌ای منحصر به‌فرد در جهان اسلام مطرح شود؛ نخستین ویژگی این طرح، ارتقای سطح خدمات رفاهی و زیارتی است. پیش‌بینی و اجرای فضاهای مختلف برای برپایی مراسم و مناسک و حتی اسکان چندین هزار نفری زائران در ایامی مانند اربعین فضای معنوی مناسبی را برای محبان اهل بیت (ع) فراهم کرده است. در کنار این فضاهای معنوی، چندین سرویس‌ بهداشتی و حمام نیز برای رفاه زائران ساخته شده است که هموطنانی که در اربعین‌های گذشته به نجف اشرف مشرف شده بودند، از این خدمات استفاده کرده‌اند.

ویژگی دوم صحن حضرت زهرا (س)، ابعاد آن است. حرم امام علی (ع) معروف به حرم عتیق حدود ۲۰۰ سال به شکل کنونی، یعنی بدون هچ توسعه‌ای مانده بود. با اجرای این طرح، حرم بیش از ۲۰ برابر گسترش یافت.

نام‌گذاری ویژه طرح توسعه حرم مطهر علوی به نام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) شاخص سوم آن است که به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، سبب اتصال و احیای نام مبارک حضرت فاطمه (س) در جوار حرم مطهر علوی شده است تا یادمانی از بانوی مظلوم و بی‌نشان مدینه باشد.

تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سال‌های اخیر، ویژگی سوم این طرح است. کمک‌های اهداشده مردم و نذر خیران در سال‌های اجرای این طرح، از کشور خارج نشده بلکه برای خرید بهترین مصالح با کمترین هزینه از داخل ایران استفاده شده است. به این ترتیب، برکت نذورات مردم دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شد.

ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، دیگر ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی است. صحن و شبستان حضرت زهرا (س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و اسکان میلیون‌ها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزه‌ای ماندگار از هنر معماری ایرانی و اسلامی و توان مهندسان ایرانی در عتبات عالیات است.
 

صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهمترین بخش‌های توسعه و ساماندهی فضای حرم امام علی (ع) به شمار می‌آید، ساختمان پروژه شامل چهار طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر این، فضاهای روباز و سبز نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.

این طرح در ضلع غربی حرم مطهر در حال اجراست و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین (ع) امتداد دارد. اما برخی فضاهای غیرزیارتی در این پروژه به این شرح است: ساختمان موزه به منظور نگهداری و نمایش آثار تاریخی و عتیقه‌های موجود در خزینه حرم مطهر، ساختمان بخش‌های اداری، کتابخانه آستان با ظرفیت یک میلیون کتاب و مجهز به کارگاه ترمیم نسخ خطی و یک شبستان بزرگ به منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانی‌های دینی در نظر گرفته شده است.

مهمترین بخش این پروژه فضای عبادتی و زیارتی آن بوده که ۵۰ درصد از کل مساحت را تشکیل می‌دهد. فضای عبادتی و زیارتی شامل یک مصلای بزرگ است و تمام خدمات رفاهی از قبیل مهمانسرای زائران و سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم در آن در نظر گرفته شده است.

تمام بخش‌های پروژه صحن حضرت زهرا (س) بر اساس ویژگی‌های معماری ایرانی اسلامی طراحی شده و به منظور رفاه زائر در این عمارت اسلامی از به‌کارگیری تجهیزات امروزی از قبیل پله برقی و آسانسور و سیستم پیشرفته تهویه مطبوع غفلت نشده است.

ساختمان موزه که در پشت فضاهای عبادتی و زیارتی واقع است بر زمینی به مساحت سه‌هزار مترمربع و در سه طبقه در حال احداث است.

مقابل موزه ساختمان بخش‌های اداری و کتابخانه آستان واقع است که با مساحتی متساوی با موزه شامل پنج طبقه خواهد بود.

طبقه زیرین پروژه به پارکینگ اختصاص داده شده و در خیابان واقع بین ورودی صحن فاطمه و آرامگاه صافی صفا تونل بزرگی به منظور تردد خودروها احداث شده که به مراحل پایانی نزدیک می‌شود.

طبق اعلام ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور، پروژه صحن حضرت زهرا در حرم امام علی (ع) قرار بود تا پایان سال ۹۸ تکمیل شود که شیوع ویروس کرونا آن را به تعویق انداخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عتبات عالیات ستاد بازسازی عتبات عالیات حرم امام علی ع صحن حضرت زهرا س عراق کروناویروس ستاد بازسازی عتبات عالیات صحن حضرت زهرا صحن و شبستان حرم امام علی توسعه حرم حرم مطهر طرح بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۹۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمه ای از کرامات امام صادق(ع)

بخشش و بزرگواری آن حضرت

از مشکوه الانوار نقل است که مردی خدمت حضرت صادق(ع) رسید و عرض کرد پسر عمویت فلان اسم جناب تو را برد و نگذاشت چیزی از بد‎‎گوئی و ناسزا مگر آن که برای تو گفت. حضرت کنیز خود را فرمود که آب وضو برایش حاضر کند پس وضو گرفت و داخل نماز شد، راوی گفت من در دلم گفتم که حضرت نفرین خواهد کرد بر او، پس حضرت دو رکعت نماز گذاشت و گفت: ای پروردگار من این حق من بود من بخشیدم برای او، و تو جود و کرمت از من بیشتر است پس ببخش او را و مگیر او را به کردارش و جزا مده او را به عملش؛ پس رقّت کرد آن حضرت و پیوسته برای او دعا کرد و من تعجب کردم از حال آن جناب.

صدقات پنهانی و امداد از بیچارگان بصورت نهانی

ابن شهر آشوب از ابوجعفر خثعمی نقل کرده که گفت حضرت امام جعفر صادق(ع) همیانی زر به من داد و فرمود این را بده فلان مرد هاشمی و مگو کدام کسی داده. راوی گفت آن مال را چون به آن مرد دادم گفت خدا جزای خیر دهد به آن که این مال را برای من فرستاده که همیشه برای من می‎فرستد و من به آن زندگانی می‎کنم و لکن جعفر صادق یک درهم برای من نمی‎دهد با آن که مال بسیاری دارد.

عطوفت و مهربانی امام

از سفیان ثوری روایت شده که روزی به خدمت آن حضرت رسید آن جناب را متغیّرانه دیدار کرد سبب تغّیر رنگ را پرسید آن حضرت فرمود: که من نهی کرده بودم که در خانه کسی بالای بام برود، این وقت داخل خانه شدم یکی از کنیزان را که مسئول تربیت فرزند من بود دیدم که طفل مرا در بردارد و بالای نردبان است. چون نگاهش به من افتاد متحیر شد و لرزید و طفل از دست او افتاد بر زمین و مرد. تغییر رنگ من از جهت غصّه مردن طفل نیست بلکه به سبب آن ترسی است که آن کنیزک از من پیدا کرد و با این حال آن کنیزک را فرموده بود تو را به جهت خدا آزاد کردم، باکی بر تو نیست، باکی نباشد تو را.

احیاگر دین

از حضرت ابوجعفر سوالی کردند امام پس از شما کیست؟ حضرت دست بر پشت مبارک امام صادق(ع) زده فرمود سوگند به خدا این همان کسی است که باید آئین آل محمد(ع) را احیا کند.

توصیف دیگران از حضرت

طاهر، مصاحب امام ابوجعفر(ع) گفت حضور حضرتش شرفیاب بودم. جعفر وارد شد. حضرت باقر(ع) فرمود: این آقا، بهترین آفریده خداست.

تواضع در پوشش

روزی یکی از اصحاب حضرت صادق(ع) بر آن حضرت وارد شد. آن جناب پیراهنی پوشیده که گریبان او را وصله زده‎اند. آن مرد پیوسته نظرش بر آن پینه بود و گویا از پوشیدن آن حضرت آن پیراهن را تعجب داشت. حضرت فرموده چه شده تو را که نظر به سوی من دوخته‎ای؟ گفت نظرم به پینه‎ای است که در گریبان پیراهن شماست. فرمود بردار این کتاب را و بخوان آن چیزی که در او نوشته است. راوی گفت. مقابل آن حضرت یا نزدیک آن حضرت کتابی بود پس آن مرد نظر افکند در آن دید نوشته است در آن: «لا ایمان لمن لاحیاء له و لامال لمن لاتقدیر له و لاجدید لمن لاخلق له»

ایمان ندارد کسی که حیاء ندارد و مال ندارد کسی که در معاش خود تقدیر و اندازه ندارد و نو ندارد کسی که کهنه ندارد.

دیگر خبرها

  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • تشکیل مجمع خیرین حرم ساز در کهگیلویه و بویراحمد
  • عزاداری شهادت امام صادق(ع) در حرم حضرت معصومه(س)
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • شمه ای از کرامات امام صادق(ع)
  • ارسال سند محتوایی ۲۰ برنامه‌ آستان قدس رضوی برای عتبات
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع)در ایلام
  • عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع) در دهلران